Pred uporabo natančno preberi navodila, saj vsebujejo pomembne podatke!

 

1. Vodnik po (P)Rožni mladosti je na voljo brez recepta. Kljub temu pa ga moraš brati pazljivo in skrbno, da ti bo kar najbolje koristil.

2. Vodnik je namenjen mladim, ki se srečujejo s prvimi delovnimi izkušnjami, v času šolanja ali po koncu tega. Namenjen je puncam in fantom, čeprav zaradi lažjega branja v besedilu ves čas uporabljamo moški oziroma nevtralni spol.

3.Vodnik vsebuje osnovne informacije, praktične nasvete in akterje ter uporabne povezave, ki mladim lahko pomagajo pri vstopanju v svet dela. Vse informacije so bile zbrane z najboljšim namenom mladim pomagati pri lažjem in uspešnejšem krmarjenju po trgu dela.

4. Vodnik lahko bereš od začetka do konca ali od konca proti začetku. Lahko pa začneš tudi nekje vmes in prebereš le tiste dele, ki so zate najbolj uporabni in zanimivi. V vsakem poglavju najdeš tudi povezave na sorodne vsebine, ki ti utegnejo priti prav.

5.  Informacije in praktični nasveti, zbrani v Vodniku, veljajo na splošno. Ker se mladi srečujemo z zelo raznolikimi konkretnimi situacijami, morda informacije ne bodo vedno držale tudi za tvoj primer. Pred uporabo se zato vedno posvetuj s pristojnimi osebami in preveri, ali držijo tudi zate.

6. Informacije in nasveti so bili zbrani maja 2012. Ker se razmere na trgu dela in zakoni spreminjajo, ti priporočamo, da pred uporabo preveriš, ali informacije in nasveti še držijo. To lahko storiš na spletni strani www.proznamladina.si oziroma pri navedenih akterjih in na uporabnih povezavah.

7. V Vodniku so zbrane tudi spletne povezave do strani drugih ponudnikov informacij in pomoči. Na delovanje teh strani in njihovo vsebino ne moremo vplivati in zanje nismo odgovorni.

8. Vodnik lahko uporabljaš po potrebi, a na lastno odgovornost. Nezaželeni učinki niso znani. Prav tako ne posledice prekomernega uživanja.

9. Vodnik shrani na suhem in dosegljivega vsem mladim sorodnikom, prijateljem, znancem …

10.  Vodnika ne meči v smeti ali v odpadne vode. Raje ga posodi komu drugemu, saj mu takšen ukrep lahko pomaga.

 

V primeru, da zaznaš pozitivne ali negativne posledice uporabe, nam piši na info.skuc@guest.arnes.si!

Pa srečno pot in mirno morje pri krmarjenju!